ZORG KAN LEREN VAN LUCHTVAART
COURAGE - OP MAAT GESNEDEN - PLANNING - VERHUIZING - REISBEGELEIDNG -
RSS Fan worden

Recente posts

ZORG KAN LEREN VAN LUCHTVAART
We weten veel van de wereld, maar een beperkte opvatting van ons lichaam.
Urineverlies
Patiëntveiligheid- Het Vlaams Patiëntenplatform.

Categorieën

Bekkenbodem problematiek
Je wordt onbevreesd geboren en dan later bang gemaakt
strijd ziekenhuisinfecties
ZORG KAN LEREN VAN LUCHTVAART
Mogelijk gemaakt door

courage

ZORG KAN LEREN VAN LUCHTVAARTVolgens Marck Haerkens chirurg/piloot heeft ook de luchtvaart er lang over gedaan over het doorvoeren van cultuurveranderingen in de luchtvaart. Een duidelijk beslismoment was de luchtvaartramp op Tenerife waarbij in een keer 540 mensen het leven lieten.


Crew Resource Management team training - UMCGCrew Resource Management (CRM) is een veiligheidstraining voor multidisciplinaire teams in de spoedeisende zorg. CRM is eind jaren zeventig ontwikkeld in de luchtvaart om incidenten aan te pakken die gebeurden door het falen van de samenwerking in de cockpit/ziekenhuisafdelingen. CRM- principe heeft inmiddels ook zijn vruchten af geworpen en leidt tot een beter veiligheidsklimaat en een afname van complicaties en sterfte bij ernstig zieke mensen.


Het Federaal Kenniscentrum voor de gezondheidszorg (KCE) raamt dat in Belgie ruim 2600 mensen voortijdig sterven door ziekenhuisinfectie. Ongeveer 40% van alle incidenten zijn toe te schrijven aan valincidenten en heeft bij oudere zelden een enkele oorzaak. Daarnaast verlengt een ziekenhuisinfectie het verblijf gemiddeld met een week. Kosten jaarlijks 400 miljoen euro.
wordt vervolgd
0 Reacties op ZORG KAN LEREN VAN LUCHTVAART:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment